Afsluitingen

Veiligheid en privacy zijn de dag van vandaag 2 zeer belangrijke begrippen. Fabrikanten van afsluitingen spelen hier op in en bieden een ruim assortiment aan materialen aan. Wij helpen u dan ook graag om een juiste oplossing te vinden. Tevens adviseren wij u omtrent de wetgeving inzake afscheiding van percelen.

Tuinschermen

Verkrijgbaar in den, tropisch hardhout en hazelaar. Het houten tuinscherm geeft uw tuin een exclusieve uitstraling en biedt u ook meer privacy. U vindt bij ons tuinschermen in geïmpregneerde den alsook in tropisch hardhout, altijd glad geschaafd en geschroefd wat de stevigheid garandeert..

Betonplaten

Elegant

Dit model kenmerkt zich door de decoratieve dieptegang van het houtmotief in reliëf. De bovenkant kan naar keuze recht blijven of afgewerkt worden met een gebogen element als eindplaat.

Solide

Dit model geeft een vlak effect weer van massieve planken. Alle modellen kunnen gebruikt worden in combinatie met de betonplaten in baksteenmotief.

Vlechtwerk

Klassiek en toch eigentijds. Een heel bijzonder effect verkrijgt deze structuur door een prachtige afwisseling van schaduw en licht. Het vlechtwerkmodel kent een waaier van mogelijkheden die uw afsluiting de nodige uitstraling geven. Als eindplaat kunt u kiezen uit 3 mogelijkheden. Ofwel kiest u de echte uitvoering, de afgeschuinde of de afgeronde bovenplaat, die het geheel een perfecte afwerking geven.

Romeins verband

Deze structuur geeft een steen structuur weer die de beton een uitstraling geeft alsof het een gemetselde muur is uit vroegere tijden. Als eindplaat kan u hier ook kiezen uit de 3 verschillende mogelijkheden van het model “Vlechtwerk”.

Hagen

Hagen worden vaak aangeplant en dikwijls om verschillende redenen. Als afscheiding, windscherm, om iets aan het zicht te onttrekken, om vakken te omranden, als architecturale blikvanger of juist als achtergrond, enz.

Afhankelijk van het doel van de haag, kan men de juiste haagplanten kiezen. Een belangrijke keuze is het al dan niet groen blijven van de haag in de winter.

Ons bedrijf Stone & Tuindeco optimaliseert de grondsamenstelling en voorziet machinaal de sleuven.De hagen worden individueel verbonden met een leidraad om de perfectie te benadrukken.

Lei-linden

Het probleem met bomen in tuinen is dat ze vaak snel veel te groot worden. Met speciaal gekweekte vorm- en leibomen hoeft dat niet meer. Hun populariteit groeit dan ook snel. Ook doordat ze met hun strakke vormen zo perfect in moderne én klassieke tuinen passen. Er zijn tal van in vorm gesnoeide en geleide soorten bomen te koop met een stamomvang van 10 tot wel 50 cm, in de kroonvorm en -maat die u wilt. De maat bij aanschaf en aanplant houden ze door ze eenmaal per jaar te snoeien.

Deze bomen worden bovendien vaak met een vorm- of leirek geleverd. Dan is de snoei wel erg gemakkelijk: eenvoudig tot het rek terugsnoeien en u heeft er weer een jaar plezier van. Vormbomen vragen niet meer ruimte dan u ze wilt geven. Doordat de kroonomvang beperkt blijft, blijft ook het wortelvolume binnen de perken. Vormbomen kunnen heel oud worden en door de snoei blijven ze sterk. Onze architect kan jouw tuin hiermee een performante tint geven.

afsluiting
beton
Stone & Tuindeco
hagen
leilinden