Gazonaanleg

Een mooi groen gazon is de wens van iedere tuinbezitter. U kan bij Stone & tuindeco terecht voor de aanleg of heraanleg van een sier- of speelgazon. Dit kan – naar keuze van de klant – door middel van inzaaien of via aanleg van graszoden.

Inzaaien gazons

Onze machine is uiterst compact en kan ingezet worden in kleinere tuinen, tuinen met beperkte doorgang of in tuinen met veel niveauverschillen. Ook voor het inzaaien van grotere grasmatten kan u bij ons terecht. Voor elk soort gazon is er een speciaal mengsel graszaad. Ook voor schaduwtuinen.

Aanleg graszoden

Desgewenst kunnen grasmatten oplossingen bieden, en dit geeft meteen resultaat.

Verticuteren

Bij een goede verluchting en verwijdering van onkruiden en mosvorming kunnen bestaande gazons een echte facelift ondergaan.

Beplanting

Met de tuinbeplanting geven we een eigen sfeer aan uw tuin. Een van de redenen dat onze ontwerpen zo uniek zijn is het gebruik van uitzonderlijke soorten beplanting. De planten vormen samen een geheel die het ontwerp ondersteunen en versterken. Een tuin is immers geen verzameling van soorten planten maar een combinatie van soorten planten.

Wij leveren u graag advies, al dan niet in combinatie met een tuinontwerp. Een goed beplantingsplan laat uw tuin optimaal tot zijn recht komen en zorgt dat uw tuin ieder seizoen weer anders is!

Sierschors

Sierschors is een kwaliteitsschors van mediterrane oorsprong, afkomstig van de Pinus Maritima. Deze harde schors werd gesorteerd, gekalibreerd en stofvrij gemaakt en wordt gekenmerkt door zijn typische mahoniekleur en zijn zeer lange levensduur.

Sierschors biedt heel wat voordelen bij de afwerking van bloembakken, rotstuinen, vijverranden en borders.

Breng sierschors aan in een laag van 6 tot 8 cm en het onkruid krijgt geen kans meer: de sierschors verhindert dat nieuw zaad kan gaan kiemen. Bovendien zal sierschors er voor zorgen dat de bodem niet gaat dichtslaan bij hevige regenbuien. Zo krijgen de wortels van je planten steeds voldoende zuurstof. Dankzij de sierschors zal de bodem ook minder uitdrogen, zodat je planten het aanwezige bodemvocht optimaal kunnen benutten. En door zijn roodbruine kleur brengt sierschors meteen een warme tint in de tuin!

Siergrint

Grind / grint, kiezel of andere sierstenen worden steeds vaker gebruikt voor tuinen, paden en opritten. Ze vormen een prachtige combinatie met perken, groenstroken, struiken en bomen. Kiezels & sierstenen passen bij alle soorten huizen en gebouwen, zowel klassiek als strak modern.

De mogelijkheden zijn legio, vooral door kleuren en afmetingen. Grind of siergrind is een granulaat, en er zijn 2 soorten: berggrind en riviergrind. Hier enkele namen van types siergrind: calcair, kalksteen, zandsteen, gneis, porfier, basalt, decorgrind, flachkorn, graniet, parkgoud, kwarts en lava.

Stonetuindeco
gazon
Stone & Tuindeco
beplanting
grint